top of page
  • Obrázek autoraDominik Seidler

Jak dosáhnout dokonalé reklamy?


Během běžného života se setkáváme s mnoha různými reklamami. Jsme na ně tak zvyklí, že většinu z nich ignorujeme. Takže jen na základě těchto informací je těžké vytvořit reklamu, která přiláká zákazníky, že?


Ne, existují dva způsoby, jak dosáhnout toho, aby byly reklamy úspěšné. První způsob je mít miliardový rozpočet na reklamu jako Coca-Cola nebo Nike. Je to jednoduché, protože stačí házet matoucí reklamy s jejich logem úplně všude. A druhý způsob je mít perfektní reklamu (nebo jen lepší než konkurence). Jak ale vytvořit perfektní reklamu?


Není to tak snadné, tak pojďme na to


Ono je hodně těžké vytvořit PERFEKTNÍ reklamu, mistrovské dílo reklam. Protože každá reklama je zaměřena na svojí cílovou skupinu. Každá skupina reaguje na něco jiného. Muži více reagují na auta, elektrické nářadí a meče. Ženy mají rády krásu, dekorace a celkově zdravý životní styl. Každý byznys poskytuje své služby, které mohou být více zaměřené na muže nebo na ženy. Už jen kvůli těmto komplikacím je těžké udělat PERFEKTNÍ reklamu pro všechny najednou. No, ono je to vlastně nemožné. Ale existuje způsob, jak udělat reklamu dobrou nebo lepší než ostatní.


Řešení je v Testování reklam

    

Všichni víme, že chceme-li porovnat dvě věci, musíme porovnat jejich parametry, cenu, velikost atd. Totéž platí pro reklamy, musíme porovnat jejich výsledky jako jsou cena za kliknutí, počet konverzí atd. Ale jak tato čísla získáme? Co bychom měli porovnávat? Abychom mohli reklamy porovnávat, musí mít reklamy početní mechanismus. Jak tento mechanismus získat?


Na konci každé reklamy mějte Nabídku nebo odkaz


Jednoduché číslo jako „# lidí kliklo na reklamu“ je porovnatelné. Můžeme porovnávat i další věci, ale záleží na typu reklamy, cílové skupině a na struktuře celé reklamy. Zkrátka můžeme porovnávat cokoli, proto pokud bych začínal s reklamou, zvolil bych číslo „# lidí kliklo na reklamu“.

    

Přidání nabídky/odkazu do reklamy není nic krutého vůči čtenáři


Jen ho to donutí něco udělat, pokud ho reklama zajímá. Může čtenáři pomoci, aby pokračoval v nákupu vašich věcí. Představte si, že prodáváte hračky pro psy a čtenář má psa bez hraček. Pokud tam bude odkaz, tak klikne na reklamu a pokusí se koupit hračky pro svého chlupatého kamaráda.


V reklamě tedy vždy mějte nabídku nebo odkaz. Pomůže čtenáři koupit výrobek/službu, kterou prodáváte, a zároveň vám pomůže porovnat reklamy mezi sebou. A při porovnání reklam získáte vždy jednoho vítěze.

     Zkráceně řečeno, testujte víc a víc a nakonec budete mít skvělou reklamu!

37 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page